söndag 21 oktober 2012

Att komma igång med träningen igen

Det kan verka så enkelt. Framförallt om man har varit väldigt aktiv tidigare. Dock har jag nu fått smaka på den bittra motsatsen.

 

Sedan foten blev nog bra för att klara belastningen av träning igen har jag börjat skruva igång med både löpning och styrketräning. Det går däremot inte av sig själv. Konditionsmässigt känns det som att 6-veckors vila har fört mig många steg i fel riktning, även om jag samtidigt känner att det snabbt förbättras nu när jag kommer igång igen. Även styrketräningen tar emot och det har inte varit lätt att hitta ork och motivation. Det har blivit inställda pass och pass om har avslutats tidigare än planerat för att kombinationen ork/lust inte har funnits där...

 

Därför känns det nu enormt skönt att vakna upp med träningsvärk i både benen och överkroppen och med känslan av att bara njuta av värken. Jag älskar träningsvärk och nu är den känslan verkligen på väg tillbaka.

 

Hjälp för att få mer motivation

1.

Jag fick bra draghjälp igår av att se vår nya idrottshjältinna Lisa Nordén plocka hem världsmästartiteln. Hon gjorde en grym insats när hon efter en supersäsong placerar sig 4:a i finalloppet trotts att hon spenderat kvällen före loppet på sjukhus med matförgiftning.

 

2.

Att sköta maten är alltid ett bra sätt att bättra på orken och när jag i veckan bestämde mig för att strypa mängden kolhydrater i maten igen kände jag att orken och lusten snabbt infann sig. Bara den enormt sköna känslan att slippa vara kolhydratsvullen kan få mig att dra till gymmet en extra gång.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar