söndag 31 juli 2011

Ursvik Extreme

Veckans långpass
Dags att avsluta veckan med långpass. Vi valde att lägga passet på Ursviks motionsområde då vi hade hört att det skulle vara ganska kuperat. Med tanke på att backlöpningen uteblev häromdagen samt att Lidingö närmar sig så kändes det strategiskt rätt.

Långpass - Backpass - Tempopass
Vi har aldrig sprungit vid Ursvik förut men planen var att köra Extreme-banan på 15km plus den vanliga 5km banan. På det viset skulle vi få ihop veckans långpass på minst 2mil.Vi spanade in kartan över de olika banorna och såg att de verkligen hade lyckats snurra till extremen ordentligt. Hoppas bara att vi hittar...När vi väl trampade ut i spåret såg vi dock att det var tydligt uppmärkt. Och just extreme banan var motiverande nog extra tydligt skyltad, förmodligen för att de kör en tävling på den.De första 5km kändes inte så farliga, visst var det lite kuperat och det dök upp en riktig dräparbacke hyfsat tidigt men utöver det så sprang vi och pratade om att det kändes som en väldigt human bana för att kallas "extreme".

Lena leker och tycker att det är väldigt enkel bana...

Jag vill också....
Sen dök det upp en liten skylt....


Därefter brakade det lös... backe upp och backe ner, och vi tappade rejält i tempo mot vad vi hade tänkt... så går det när man är kaxig.
Extremen klarades av på 6:19 tempo och då var jag ändå uppe och snurrade på 94% av maxpuls. Den bjöd på 270höjdmeter och mycket kuperad terräng. Men jag måste säga att den var fruktansvärt kul att springa. Det här skall upprepas många gånger.

Efter extremen var det dags för vanliga 5km banan och nu när vi var på väg att få till både långpass och backpass i ett så kan man lika gärna slänga in ett litet tempopass som avslutning. Målet sattes på 5min tempo för att inte bli för kaxig (benen kände av alla nivå-skillnader) och iväg bar det. Efter en liten felspringning (5:an var inte lika bra skyltat, eller jag var inte lika observant) så stannade mätaren på 5,73km i 4:52 tempo. Det kändes riktigt bra men jag skall medge att jag var hyfsat mör när jag gick i mål.


Summering
V.30 är avklarad

Återkommer imorgon med träningsupplägg inför nästa vecka. Det kommer att bli lite annorlunda.

2 kommentarer:

  1. Ser ut som ett riktigt tufft och kul pass!!
    Ni ser ju grymt bra ut!
    K

    SvaraRadera
  2. Tack Karin! Jag ser fram emot när du kan vara med i köra.

    SvaraRadera