söndag 24 juli 2011

Vinnarväder

Enligt ryktet ska Gunde Svan ha myntat uttrycket "Vinnarväder". Detta under ett OS när vädret var så dåligt att alla ställde in sina träningar. Gunde gav sig då ut och menade på att vinnaren är den som oavsett väder genomför träningen och på det sättet blir mentalt starkare och bättre förberedd än sina motståndare.

Jag vet inte om storyn är helt korrekt men jag tror att grundfilosofin finns hos Gunde och de allra flesta framgångsrika idrottsmän. Plocka fram självdiciplinen och ge dig ut, få det gjort. När det känns tungt eller tråkigt så gör lite mer.

Vinnarväder i Skatås



Ett Skatås inramat av hällregn....


Regnet öser ner och med endast skjorts och linne så kändes det inte helt lockande att ge sig ut i det lite kyliga sommarregnet. Men samtidigt så är det vid dessa tillfällen du verkligen kan få uppleva de absolut bästa känslorna med träning. När du trots mentalt motstånd kommer ut och får det gjort och endorfin-kicken detta ger efteråt.



5km i lugnt tempo kan göra underverk för en kropp som har lite känningar av träningsvärk eller någon liten inflammation. Få upp lite puls och låta kroppen "spolas rent" är en riktigt skön känsla.

Men nu är det dags för en riktig hotellfrukost på Scandic. Därefter blir det att göra lite Göteborg under tak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar