onsdag 15 februari 2012

Äntligen semester

 15 timmar dörr till dörr

Blå Taxi hämtade oss kl 11 och det bar iväg mot Arlanda. Trots att planet inte skulle gå förrens 13.40 så åkte vi ut tidigt ifall flygstrejken hos charterbolagen skulle skapa någon form av trassel för övriga resenärer.

 

Vi valde att åka med Thai Airways på inrådan från andra och beslutet var helt rätt. 10timmar ner, bra benutrymme och ett stort stabilt pan gjorde början av resan bekväm. Vi borde egentligen ha sovit en hel del på resan ner men vi hade lite för mycket bra filmer i paddorna för att hitta suget efter att sova.

 

Bangkok

Bangkoks flygplats är riktigt stor och det var ett smärre projekt att hämta ut väskorna och dra vidare för att checka in på inrikesflyget mot Koh Samui. I vanliga fall ska man kunna byta flyg smidigt och väskorna flyttas över på automatik men något knasade och vi fick köra traditionell utchech/incheck. Något försenad lämnade Bangkok Airways PG123 flygplatsen kl. 08.30 lokal tid med siktet inställt på Koh Samui. Den här flygturen gick snabbt och vi landade redan efter 45min. 

 

Lagom trött och blek semesterfirare
Lagom trötta och bleka...




Vi blev sedan upphämtade av något som liknade cirkusvagnar innan vi kom in på den pyttelilla flygplatsbyggnaden med sitt 8meters bagageband.

Cirkusvagn?

 

 

Lagom jetlaggade anände vi ytterligare 30min senare med taxi till vårat hotell som faktiskt var bättre än det hemsidan lovat. Nu blir det till att sova vid poolen några timmar...

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar