torsdag 23 februari 2012

One week in Thailand

 Första veckan på semestern är avklarad. 

Det har faktiskt regnat under två dagar. Inte något typiskt svenskt regn där man tittar ut på morgonen mot en grå ridå och får gå runt i kallt regndis hela dagen. Regnet här kommer i form av kraftiga skyfall som varar en kort stund och sedan tittar solen fram igen. Det är faktiskt en viss fördel till och med för luften blir otroligt skön efteråt.Träningen flyter på riktigt bra (ganska lätt att bli inspirerad när man har mycket träningsfolk inklusive några personliga tränare med sig). Styrketräning och löpning är lätt att få till. Min plan på att träna crawl har dock inte blivit uppfylld ännu då vågorna i havet gör det relativt svårt. Dock så försöker jag simma lite varje dag för att fila till det så gott det går.

 

 

Mindfulness

Det fina efter en vecka är att man verkligen börjar gå ner i varv och känner sig utvilad. Nu njuter jag maximalt och energin börjar byggas upp. Jag rekomenderar verkligen alla att bryta av den mörka vintern och se till att få några veckors sol den här årstiden. Det viktiga är också att verkligen passa på att leva i nuet och fokusera på hur skönt man verkligen har det när man är iväg. Det kan vara en utmaning att skaka av sig alla "måsten" från vardagen men det är väldigt nyttigt.

 

Nattmarknad

Då och då, oftast någon kväll i veckan har Thailändarna nattmarknad i varje stad/by. Vi gillar att strosa runt på dessa och titta på det som erbjuds. Det brukar finnas allt från kopior på kläder till mat och levande djur. Även lite shower och underhållning brukar vara en del i det hela. Nattmarknaden i Lamai var förhållandevis liten men det fanns ändå lite att titta på och de hade även en kille som körde en "Fireshow".

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar