onsdag 9 maj 2012

Tempopass mitt i träningsveckan

Vinnarväder idag
Stark blåst och spöregn måste väl räknas som riktigt vinnarväder och bör hjälpa till att bygga upp det mentala.

Dagens pass började med 15minuters lugn uppvärmning innan var dags att gå på dagens utmaning.

40minuter i tävlingstempo
Jag ställde in klockan på att hålla ett tempo mellan 4:30 och 5:30 och direkt när passet börjar trycker jag på. Kroppen är igång efter uppvärmningen och trots riktigt grov träningsvärk i vaderna efter gårdagens tunga benpass så känns det riktigt bra. Benen är pigga och kroppen vill.

Kilometrarna utmed Kungsholmens vatten flyger fram och innan jag vet ordet av är jag framme vid statshuset och belastningen känns riktigt bra. Tempot pendlar mellan 4:50 och 5:00 med en puls runt 80% - 85% av max bådar för att det här är en fart jag kan hålla under längre sträckor utan en för stor utmaning.


Solig bild på Stadshuset. Såhär såg det inte ut idag.

Vidare utmed Norr Mälarstrand och ny piskar verkligen regnet ner. Extra kul då att se hur många som trotsar regnet och ger sig ut på sin löprunda iallafall. Jag möter säkert ett 50-tal löpare utmed vattnet mellan Stadshuset och Rålis. Det ger nästa lite loppkänsla med så mycket löpare ute.

Nu börjar den kuperade delen av Kungsholmen visa sin rätta sida och på stigarna efter vattnet vid Lilla Essingen börjar den lilla rösten skrika inne i huvudet.


"Snart kommer en riktig mardrömsbacke."

Slingrande trappor mellan klipporna från vattnet upp till Fredhälls höjder trycker upp pulsen i 98% av max och andningen vill inte riktigt vara med när jag kommer upp. Trots detta har jag ändå inte tappat någon snitt tid att tala om så det är bara att bita ihop och fortsätta.Gammal bild från höjderna vid Fredhäll just ovanför en riktigt mardrömsbacke


Väl nere på Hornsbergsstrand visar klockan bara minuter kvar och utanför Glasserian (där jag garanterat kommer att tillbringa tid i sommar. Provade en mjukglass förra helgen och den var kanon) piper det och passet är över. Nu väntar bara 15 lugna minuter för att gå ner i varv innan det är dags för lite god mat och hockey.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar