lördag 24 december 2011

Tomtejogg 2011

Det finns få tillfällen när det smakar så bra med mat som efter ett bra träningspass. Med tanke på hur mycket gott som erbjuds på julafton så torde det räcka som enda anledning att inleda julafton med en löprunda. För att det skall bli en riktig tomtejogg ska man egentligen köra med röd luva men i brist på annat får vi nöja oss med ordinarie mundering.

Degerfors
Vi utgick ifrån mitt barndomshem Degerfors som vi passar på att inhysa oss i när vi bor här över jul.Tog en sväng genom Bruket och passade på att titta till gamla lågstadieskolan.Lena posar vi gamla "pulkabacken" som jag tyckte var gigantisk när jag var liten


Vi fortsatte sedan efter Letälven och passade även på att ta en tur förbi Stora Valla innan vi klättrade uppför höjden mot Brogatan.

Gammal favoritkiosk som blivit en pizzeria
 Fortsatte över till Agen och tog en liten avstickare upp mot Parken och sedan ner mot Jannelund.


Även här har jag hunnit med att bo en kortare period när jag var liten

Gamla entrédörren
 Efter att ha passerat hela centrum i Degerfors (tog säkert en hel minut) så fortsatte vi vidare mot Kanada förbi brandstationen och sedan tillbaka mot Bruket.
Degerfors "fotbollsstaty"

En sväng upp mot vattentornet innan vi styrde kosan hemåt.
Barndomshemmet


Sammanfattning
Ett grymt skönt pass genom ett folktomt Degerfors kändes som en riktig drömstart på Julafton. Nu bär det av vidare för att fira en riktigt trevlig jul med Lenas familj.

GOD JUL!!


2 kommentarer: