lördag 31 december 2011

Sylvesterjoggen

Upp och iväg till Friskis på Gärdet. Vi hade ingen aning om vad som väntade. Allt vi visste var att Friskis kör en "Sylvesterjogg" på nyårsafton och har gjort detta i 22år. Det skulle finnas två grupper. En grupp som springer 4km i ett lugnare tempo och en grupp som springer drygt 8km i ett snabbare tempo. Planen var att hänga med i den snabbare gruppen, dock hade vi ingen aning om vad snabbt skulle innebära. 6-tempo? 5-tempo? 4-tempo?


Väl framme var det en stor blandning på deltagare. Allt ifrån äldre damer och herrar till officerare och löpare med klubbmärken på kläderna. Totalt var det närmare 100st. Imponerande att se alla dessa människor prioritera en löprunda på nyårsafton.Vi lullade iväg i ett lugnt tempo allihop tillsammans och samlades uppe vid en parkering bredvid Ladugårdsgärdet för att köra en gemensam uppvärmning i sann Friskis anda.
Även fyrbenta var välkomnaUppvärmning

Därefter splittade grupperna och vi tog sikte på Djurgården. Den största massan hängde faktiskt med i den snabba gruppen som lade sig i ett behagligt 5:30 tempo ner mot Strandvägen. Vidare över bron och sedan ut på Djurgården.
För att belastningen skulle passa alla saktade gruppen in då och då för att köra backträning när tillfälle gavs. Grymt kul att köra backträning i så stor grupp och tävlingshornen växte snabbt fram ur pannan.

Lena är grymt nöjd med ett av sina backryck

Efter att ha sneddat över Djurgården tog vi oss över bron vid Djurgårdsbrunn för att ta oss utmed vattnet tillbaka mot gärdet. 


Vätskekontroll för vovvar

Backträning, upp och ner, upp och ner


Farten låg och pendlade mellan 5:00-5:30 med några ryck ner mot 4-tempo periodvis. Ihop med backrycken gav detta en riktigt bra träningsrunda och det kändes av både på flåset och i benen.

Sista kilometern började några rycka och det gick under 4-tempo i slutet.


Lena efter slutspurten


Gott Nytt År!!


GPS startade inte i tid, starten var det målet är.


5:16 tempo är ett helt OK snitt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar