lördag 13 augusti 2011

Cykla på Ekerö

Två dagar av vila och även lite hjälp av Voltarén (som har en anti inflammatorisk effekt) och hälen känns nu mycket bättre. Jag tror på att ta det lite lugnt med löpningen ända fram till Bellman staffetten och köra lite alternativ träning så att jag ändå får ordentlig genomblödning i foten under tiden.

Alternativ träning
Att titta ut en lördagmorgon och se hur solen strålar kan förmodligen få vem som helst (nej kanske inte vem som helst, men av den delen av befolkningen som uppskattar träning) att få ett rejält träningssug. Så började min lördag. Jag hade öppnat möjligheten för mig själv att det kan vara OK att köra ett lite lugnare pass under helgen så varför inte? Dags att kitta upp cyklarna...

Vätska, lite mat och cykelslang

Redo för start
Vi gav oss av i makligt tempo över Tranebergsbron och vidare genom Bromma med riktning mot Nockeby. Väl framme i Nockeby så öppnar sig en riktigt lantlig idyll med en pampig början i form av Drottningholms slott. Jag funderade en stund på om vi skulle kolla med Calle om han var sugen på att cykla men slog tanken ur huvudet. Han börjar ju trots allt bli till åren.
















































Ekerö Centrum
Efter 17km var vi framme vi Ekerö centrum. En riktig liten by som lika gärna skulle kunna ligga i långt ifrån storstaden. Det är en ganska häftig känsla att kunna uppleva de kontrasterna med så kort mellanrum.

I Ekerö Centrum hittade vi ett kanon mysigt fik och satsade på att fylla på med lite ny energi.




Lena passade på att rätta till skorna och fylla på med nytt vatten innan vi stack vidare.





Mot Stenhammra
Från Ekerö Centrum bar det vidare mot Stenhamra. Ekerö är fantastiskt bra för cyklister, det är fina cykelbanor överallt och vi räknade nog in ett hundratal cyklister plus lite inlines åkare, samt de som tränade rullskidor.








Totalt blev det 5,2 mil i ett tempo på 22km/h. Lagomt för att träna upp lite uthållighet och inget slitage på hälen. En riktigt kanondag.

Kvälls underhållning
Nu är det snart dags att sticka över till Söder och titta på årets upplaga av Midnattsloppet. Det skall vara en riktig folkfest och kan bli hur kul som helst.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar