tisdag 30 augusti 2011

Underbar morgon

Ibland är livet riktigt magiskt. 8 grader i luften skvallrar om att det börjar bli höst men en strålande sol som går upp över Stockholm drar ändå åt det motsatta hållet och vill hålla sommaren kvar lite till. 

Att med lätta steg ge sig ut på en morgonjogg och uppleva detta kan lätt ses som ett av de tillfällena. En lugn löprunda som pendlar mellan 65-75% av maxpuls känns knappt ansträngande och man kan verkligen ostört fokusera på att bara må bra. Det blir inte sämre av att foten som har bråkat med mig skriker av lycka över att kunna springa utan smärta bara för att jag snörar skorna på ett annat vis.



Uppbyggande
Den här typen av löprundor kan av många uppfattas som "för lätta" för att göra någon nytta träningsmässigt. Dock är detta en enormt viktig del av träningen. Lugna distanspass där du inte går över 70-75% av maxpuls hjälper dig att träna upp din löpekonomi. Kroppen blir bättre och bättre på att använda fett som energikälla vilket i sin tur leder till att du kan springa riktigt långt utan att få bränslestopp. I tillägg bygger du upp styrkan i leder, ligament och senor vilket på sikt hjälper sig att förbli skadefri och du kommer att kunna satsa hårt när det väl behövs.

Hornsbergsstrand


Gott att kunna göra om jackan till väst när solen värmer på

Summering
Ett fantastiskt pass som bara fick mig att bli piggare och må bättre. Det här är verkligen det som är syftet med att träna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar