måndag 22 augusti 2011

Pigga ben och en ny vecka

Konferens med jobbet söndag och måndag. Extremt lyckad sådan och mycket positiva nyheter. Det känns bra. Men alla som har varit på konferens med jobbet vet hur det brukar vara. Långa dagar och långa nätter, god mat och dryck och mycket energi. Dessvärre brukar energin inte flöda när man kommer hem. Hur kul det än är så tar bristen på sömn och energiurladdningen ut sin rätt. Hur går det med träningen då?

Rutiner och vanor
Att få fart på sin träning och få den att bli lyckad handlar väldigt mycket om att BLI en person som tränar. Att det är något man gör ett visst antal dagar i veckan, vecka ut och vecka in. Det kan vara lätt de första gångerna när man skall igång. Motivationen finns där, man har bestämt sig. Men redan andra veckan eller kanske tredje blir det svårare. Någonting dyker upp, man skjuter upp sin träning. Jag kan ta det imorgon eller jag tar igen det i helgen. Det kan vara så enkelt att det dyker upp en liten förkylning, och efter den så kommer man inte igång igen.

Om du känner igen dig så är det inte konstigt, de flesta kan nog le lite igenkännande åt detta.

Det finns massor med teorier om vanor och hur man bryter dåliga vanor och lägger sig till med nya. En vanlig uppfattning är att det tar 3-4 veckor. Jag vet inte vad som stämmer men jag vet att det är detta det handlar om.

När du väl har skaffat dig vanan att träna så är det svårare att sluta än det är att fortsätta. Så börja redan nu och gör din träning till en rutin i vardagen.




Dags för ny träningsvecka
För min del är det nu dags att börja plocka in löpningen som en rutin igen. Så veckans första pass blev att lugnare tempopass runt Kungsholmen. Benen kändes grymt pigga efter så mycket löpvila och glädjen och energin fyllde hela kroppen. Det gick enormt lätt och det var en fröjd att studsa runt i Stockholms skymningsljus och blicka ut över vattnet. Jag ser verkligen fram emot Bellman stafetten till helgen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar